Начало Новини Актуално Областният управител на Стара Загора проведе среща с оперната прима Веселина Кацарова

Областният управител на Стара Загора проведе среща с оперната прима Веселина Кацарова

Актуално

Веселина Кацарова среща областен управител

Областният управител на Стара Загора Недялко Недялков прие днес световноизвестната оперна прима – старозагорката Веселина Кацарова. Той отправи своите благодарности към певицата за това, че независимо от многобройните ангажименти по цял свят тя ще пее на сцената на Старозагорска опера и ще открие Фестивала на оперното и балетното изкуство.

Оперната прима е пяла два пъти благотворително за възстановяването на опожарената опера, преди дни стана част и от вечер в Брюксел, посветена на България и родния й град.

Напуснах много млада страната и не прецених какво означава за мен България. Ужасно обичам страната си, в нашия народ има много мъдрост, която, за съжаление, не се използва. Но аз съм оптимист и искам в страната ми да се раждат родолюбци, които да възпитават България, сподели световноизвестното мецосопрано. Според нея всички хора трябва да се гордеят със своя произход, независимо колко тежък е бил животът им, да бъдат искрени със себе си и с другите около тях. Аз съм реалист и винаги съм твърдяла, че ние, българите, сме един народ, наследник на голяма култура и интелигентна енергия. Своите мисли споделям и в книгата, която издаде за мен немското издателство Беренрайтер. Дано станем по-позитивни и уверени в своите възможности, заяви Кацарова.

Областният управител пожела на Веселина Кацарова още много години на световните оперни сцени и достатъчно време за изяви на родна земя, съобщиха от пресцентъра.

Кариерата на Веселина Кацарова започва преди повече от 25 години, на година пее в по 70 оперни спектакъла. В репертоара си има над 50 роли. Живее в Швейцария, пътува непрестанно за участия по света. През 1996 година е удостоена със званието Почетен гражданин на Стара Загора.

Още новини