Начало Новини Актуално Областният управител на Стара Загора посрещна ротата, която изпрати на мисия в Афганистан преди 6 месеца

Областният управител на Стара Загора посрещна ротата, която изпрати на мисия в Афганистан преди 6 месеца

Актуално

Осемдесет и седем ракетни атаки по летището в Кандахар е имало по време на шестмесечната мисия на 7-ма охранителна рота, която беше разформирована на 28 юли т.г., в присъствието на областния управител на област Стара Загора Йордан Николов.

"Изключително съм развълнуван и доволен, че днес сме тук всички заедно така, както беше на 11 януари 2010 година, че изпълнихте дълга си и се завърнахте живи и здрави, както ви пожелах тогава", каза Николов в приветственото си слово.
Седма охранителна рота, чийто състав включва 252 души от Втора Тунджанска лека пехотна бригада и 48 от състава на Центъра за подготовка на танкови подразделения в Сливен, се завърна от успешна мисия на ISAF (Международни сили за подпомагане на сигурността) в Кандахар, Афганистан.

"Убеден съм, че като достойни български воини, не сте се посрамили и сте се представили отлично! Затова, позволете ми днес, като областен управител на област Стара Загора, да ви кажа едно голямо "Благодаря!", да ви пожелая щастливи мигове на българска земя, сред вашите близки и роднини, каза още Йордан Николов.
Грамоти от Министерството на отбраната получиха 34 военнослужещи, 123-ма бяха отличени с плочка "Афганистан 2010" за досегашните си участия в мисии, а 177 - с наградни знаци за първата си задгранична мисия.
В тържествения ритуал по разформироването на ротата участваха командирът на Втора Тунджанска лека пехотна бригада бригаден генерал Петър Петров, заместник-националният командир на контингента подполковник Красимир Горанов и заместник-кметът на община Стара Загора Велизар Балабанов.

Още новини