Начало Новини Актуално Областният управител на Стара Загора покани френския посланик на представянето на проекта Раждането на Европа – история

Областният управител на Стара Загора покани френския посланик на представянето на проекта Раждането на Европа – история и реалност

Актуално

Областният управител на област Стара Загора Йордан Николов лично покани френския посланик Етиен Дьо Понсен да посети Стара Загора на 11 май за старта на националния проект Раждането на Европа – история и реалност. Той има за цел да представи пред гражданите на Европа малко известни факти за възникването на Стария континент, като популяризира неолитните жилища в Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на областна администрация Стара Загора.

Проектът Раждането на Европа – история и реалност е инициатива на областния управител и Българската телеграфна агенция, като покани са изпратени до посланиците от дипломатическия корпус в България.
Посланикът на Франция Етиен Дьо Понсен изнесе лекция пред ръководството и студентите на Тракийския университет в Стара Загора на тема ЕС след Лисабонския договор. Той представи и проекта за изграждане на модерна, високотехнологична университетска болница по отология и невротология, който получи пълната подкрепа на областния управител Йордан Николов.

 

 

Още новини