Начало Новини Актуално Областният управител на Стара Загора награждава пожарникари и войници

Областният управител на Стара Загора награждава пожарникари и войници

Актуално
Пожарът в Сакар планина

37 грамоти за проявени висок професионализъм и всеотдайност при овладяването и гасенето на пожара, избухнал на 26 юли в Сакар планина, ще връчи на 7 август областният управител на Стара Загора Недялко Недялков на служители на Областно управление Пожарна безопасност и защита на населението, Втора тунджанска механизирана бригада, Мини Марица изток ЕАД, Държавно горско стопанство Стара Загора и доброволци от с. Главан.

Церемонията ще се състои от 16.30 часа в заседателната зала на община Гълъбово, като преди това областният управител ще проведе кратка работна среща с представители на екипите от Единната спасителна система на област Стара Загора, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

На 26 юли в 13,20 часа в РСПБЗН – Тополовград, област Хасково е получено съобщение за пожар в горски масив до с. Българска поляна. Първият дежурен екип, изпратен на мястото пристига в 14,15 часа и установява, че гори смесена гора и лесонепригодни площи. Пожарът е локализиран в 20,00 часа на 28 юли на площ 3 500 дка. Ликвидиран е в 10,00 часа на 29 юли. Унищожени са 300 дка смесена гора и 3 200 дка лесонепригодни площи. Спасени са 3 000 дка иглолистна гора.

Още новини