Начало Новини Актуално Областният управител на Стара Загора награждава изявени ученици

Областният управител на Стара Загора награждава изявени ученици

Актуално
Йордан Николов

За втора поредна година, по повод Празника на българската просвета и култура 24 май, областният управител Йордан Николов ще отличи с награди ученици от област Стара Загора, постигнали изключителни успехи в науката, спорта и изкуствата, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

На 20 май в 12.00 часа на античната улица в Регионалния исторически музей трима от най-изявените в областите наука, изкуства и спорт ще получат отличието на областния управител – Почетен плакет и парична награда в размер на 300 лева. Награди и грамоти ще получат и учителите, треньорите, и ръководителите на отличените ученици.
По предложение на директорите на училища в област Стара Загора и Регионалния инспекторат по образованието тази година награди ще получат учениците:

  • в областта на науката - Александър Скляров, ученик в 12 клас, в ПМГ „Никола Обрешков” – Казанлък, с ръководител Теодосий Теодосиев
  • в областта на изкуствата - Стилияна Иванова, ученичка в 12 клас, в НУМСИ „Хр. Морфова”– Стара Загора, с преподавател Мариана Маринчева
  • в областта на спорта - Станислав  Кънев – ученик в 12 клас, в Спортното училище „Тодор Каблешков” – Стара Загора, с треньор Петър Манев.

Още новини