Начало Новини Актуално Областният управител на Стара Загора Йордан Николов обмисля дело за клевета срещу Алексей Петров

Областният управител на Стара Загора Йордан Николов обмисля дело за клевета срещу Алексей Петров

Актуално

Няма да коментирам слухове, още повече разпространявани от компрометирани личности, това заяви областният управител Йордан Николов по повод проведената в Стара Загора пресконференция на скандално известния Алексей Петров и негов сподвижник от Съюза за стопанска инициатива. Пред представители на регионални и централни медии, присъствали на брифинга, Алексей Петров замеси името на областния управител с контрабандни цигари, позовавайки се на информация от местни бизнесмени, участвали на среща с него час преди брифинга, без да представят каквито и да било доказателства.

"Спокоен съм, защото съвестта ми е чиста и не дължа обяснения никому. Но тъй като уважавам моите съграждани и всички почтени жители на област Стара Загора, обмислям възможността да заведа дело за клевета, заради институцията, която представлявам", уточнява Николов, който до края на седмицата е в платен годишен отпуск, пише вестник Старозагорски новини. 
"За радост, живеем в свободно и демократично общество, в което всеки може да изразява свободно мнение. И ако някой има информация, подобна на оповестената в Стара Загора, мястото, където трябва да бъде представена, са компетентните органи, а не медиите. Другото са добре познатите ни методи от близкото минало, които са типични за хора като въпросната личност", коментира областният управител.

Още новини