Начало Новини Актуално Областният управител иска проверка на работата в Дирекция Социално подпомагане Стара Загора

Областният управител иска проверка на работата в Дирекция Социално подпомагане Стара Загора

Актуално

Областният управител на Стара Загора Йордан Николов изпрати писмо до министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов с искане за проверка на работата в Дирекция Социално подпомагане – Стара Загора по изготвянето на социални оценки по Закона за интеграция на хората с увреждания и начина на прилагането му, съобщиха от пресцентъра на областна управа.

Писмото на Йордан Николов е по сигнал от Териториалната организация на сляпо-глухите в Стара Загора, представлявана от Ангелина Кръстева. В сигнала се твърди, че Дирекция Социално подпомагане - Стара Загора приема искания за изготвяне на нови социални оценки, един месец след изтичане на старите, което е предпоставка за прекъсване на изплащането на интеграционните добавки на хората с увреждания. Трима души са  с прекъснато  изплащане на добавките тъкмо поради тази причина.
От организацията сигнализират още, че повечето от членовете им са хора с двойно сензорно увреждане /зрително и слухово/ и се нуждаят от постоянна грижа, защото не могат да се обслужват сами. Те се чувстват дискриминирани от факта, че молбите им за личен асистент по проект Социална услуга за качествен живот – фаза 2, на Агенцията за социално подпомагане, са отхвърлени. Представителите на организацията съобщават на областния управител и за липсата на професионализъм и проявено грубо отношение от страна на служителите работещи във фронт-офиса на Дирекция Социално подпомагане в Стара Загора.
Областният управител настоява за предоставяне на подходящи и качествени социални услуги и разчита на намесата на министър Тотю Младенов за прилагането на правилен подход и коригиране на допуснати професионални грешки и нарушения на Етичния кодекс от държавните служители.

 

Още новини