Начало Новини Актуално Областният управител Йордан Николов награди най-успешните ученически проекти

Областният управител Йордан Николов награди най-успешните ученически проекти

Актуално
Стара Загора

Областният управител на Стара Загора Йордан Николов награди най-добрите ученически проекти от област Стара Загора, участвали в конкурс на тема Енергетика и изпълнителите от Детска вокална група Ян Бибиян. Церемонията е по повод 1 ноември - Ден на народните будители.

В международния образователен конкурс Play energy на италианската компания Енел ученици от прогимназиален и гимназиален курс от цялата страна представиха свои разработки на проекти на тема Енергетика. От област Стара Загора участваха 110 проекта от 20 училища. Създателите на най-добрите проекти от всяко училище получиха почетни грамоти от областния управител Йордан Николов, съобщи пресцентърът на областна администрация.
Награди и грамоти на екипите раздадоха директорът на Регионалния инспекторат по образованието в Стара Загора Стефан Чергев и представители на общини от региона.
Идеята на областния управител Йордан Николов е да се стимулират младите хора да знаят повече за както за енергетиката, която се развива в региона, така и за опазването на околната среда, устойчивото развитие и видовете енергийни източници. Целта е да се провокират тяхното трудолюбие, талант и способности, които могат да бъдат основа на успешна професионална реализация в бранша.
Това включва и участниците в Детска вокална група Ян Бибиян с ръководител Дарина Гайдарова, които повече от 15 години печелят наши и чужди награди за песенно творчество. С индивидуални грамоти бяха отличени Милица Семерджиева, Никол Косева, Лилия Симеонова, Иван Горанов и Зорница Панева.Церемонията се проведе в залата на Регионална библиотека „Захарий Княжески” в Стара Загора. Участниците имаха възможност да запознаят присъстващите със своите проекти в рамките на три минути.

Още новини