Начало Новини Актуално Областният управител инспектира военни поделения и Арсенал

Областният управител инспектира военни поделения и Арсенал

Актуално

Областният управител Недялко Недялков проведе срещи с командирите на поделенията в Змейово и Калояновец, с бригаден генерал Петър Петров, с когото посетиха Втора Тунджанска лека пехотна бригада и с ръководството на фирма Арсенал и лично инспектира обектите, в които се извършва съхранение, изпитване или производство на боеприпаси.

На срещите са дискутирани въпроси по сигурността и охраната на боеприпаси и пожароопасни материали. Командирите на поделенията са изразили категорична позиция, че се полагат необходимите грижи, съгласно инструкциите и издадените наставления за съхранение и охрана на рисковите материали.
При нас от много години е създадена стройна структура по отношение на охрана на труда, трудова медицина с всичките технологични изисквания към всяко работно място, подчерта при разговора си с областния управител Станил Станилов - първи зам. изп. директор на Арсенал АД. В най-голямата оръжейна фирма в България всеки един новоназначен служител преминава специално обучение за работа с боеприпаси и взривоопасни материали, след което се допуска на работното място от специална комисия. Арсенал поддържа и собствена противопожарна служба, медицински персонал и линейки, на разположение 24 часа на територията на фирмата. Извършва се и перманентен одит от чуждестранни партньори на закупена от тях продукция по отношение на безопасността при охрана, съхранение и транспортиране, коментира Станилов.

На срещите областният управител е изразил убеденост за извършвания ефективен контрол и гарантиране безопасността на на хората, работещи на рисковите места.
На територията на област Стара Загора към момента няма фирма, която да извършва утилизация на боеприпаси.

Още новини