Начало Новини Актуално Областният управител и висши военни откриват ЦДГ Калина в Стара Загора

Областният управител и висши военни откриват ЦДГ Калина в Стара Загора

Актуално

Навръх Международния ден на детето, официално ще отвoри врати за децата на военнослужещите в Стара Загора Целодневна детска градина "Калина". На тържеството, чието начало е от 11.00 часа, ще присъства областният управител на Стара Загора Йордан Николов.

Освен губeрнатора, специален гост на празника ще е и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция "Военни клубове и военно-почивно дело" към Министерството на отбраната Петър Манолов, информира вестник Старозагорски новини.
Припомняме, че детското заведение официално беше открито на 14 юли 2009 г. от тогавашния военен министър Николай Цонев, излъчен от тройната коалиция. Откриването съвпадна с предизборната кампания за Народно събрание, а Цонев беше водач на пропорционалната листа за Старозагорски избирателен район. Малко след идването на новото ръководство на военното министерство обаче става ясно, че забавачката е била без подписани актове NoNo 15 и 16. Този факт пък възпрепятства влизането й в пълноценна експлоатация. Капацитетът на ЦДГ "Калина" е 90 места. С нейното откриване ще бъде пооблекчен напливът в централните детски градини в областния град.

Още новини