Начало Новини Актуално Oбластната управа в Стара Загора е натрупала задължения за повече от 100 000 лв.

Oбластната управа в Стара Загора е натрупала задължения за повече от 100 000 лв.

Актуално
областна администрация Стара Загора

Областната управа дължи на общините от Старозагорска област неплатен данък сгради и такса битови отпадъци в размер на над 100 000 лв. Дълговете са натрупани в периода 2005-2009 г. Неплатените налози са за всички обекти, които са държавна собственост и се стопанисват от Областната управа в Стара Загора. Към тях се числи и социалистическия паметник на връх Бузлуджа.

При проверката на счетоводната документация, извършена в Областната управа, се оказало,,че местните данъци и такси дори не са били включени в годишните й бюджети, които по принцип се изготвят от финансиста и се утвърждават от областния управител.

"Ще сезирам прокуратурата за несвършената работа. Всички длъжностни лица от предходното управление, които са виновни за невнесените данъци, да си понесат отговорността", коментира вчера пред медията ни областният управител Йордан Николов. Той предполага, че подобна ситуация има и в другите области. "Явно така е формиран бюджетният излишък от 2 милиарда лева на предходното правителство", изрази мнение Николов.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини