Начало Новини Актуално Областната болница в Стара Загора получи дарение за над 250 000 долара

Областната болница в Стара Загора получи дарение за над 250 000 долара

Актуално
Ротари Дарение

МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович в Стара Загора получи дарение за над 250 000 долара под формата на медицинско оборудване и консумативи. Изключителната помощ идва от американска фондация от щата Оклахома, благодарение на Ротари клуб - Стара Загора и Ротари клуб София - Интернешънъл.

Изключително сме признателни на Австрийския червен кръст, благодарение на който дарението пристигна, без да заплащаме нищо, защото БЧК и здравното министерство заявиха, че по закон трябва да внесем 20% ДДС, съобщи президентът на Ротари клуб София - Интернешънъл Пламен Лазаров. Той уточни, че от няколко години ротарианците работят с американската фондация и съдействат на здравни заведения в България да получат необходимите консумативи и оборудване.

Приемам дарението като много добър знак, който показва, че в България има милосърдни хора, които мислят за здравеопазването, каза изпълнителният директор на болницата д-р Николай Колев.

За нас това е голяма помощ. Благодарение на нея ще реализираме икономии. Здравното заведение е сред най-стабилните сред областните болници. Успяхме да намалим дълговете с 3,5 млн. лева, каза още д-р Колев.

МБАЛ Проф. д-р Стоян Киркович разполага с 26 отделения. Половината са с най-висока степен на компетентност III.

Още новини