Начало Новини Актуално Областна администрация Стара Загора препоръчва електронно преброяване

Областна администрация Стара Загора препоръчва електронно преброяване

Актуално
Областна администрация Стара Загора

На 1 февруари от 12.00 часа в конферентната зала на Областна администрация - Стара Загора ще се проведе пресконференция на Областната преброителна комисия във връзка със старта на Преброяване – 2011.
То ще стартира от 00.00 ч. на 1 февруари и ще продължи до 24.00 ч. на 9 февруари 2011 г.

Председателят на Областната преброителна комисия и заместник областен управител Галина Стоянова ще апелира към жителите на областта да се преброят по електронен път, съобщиха от пресцентъра на областна администрация. Тя ще демонстрира онлайн преброяване веднага след пресконференцията. В нея ще участват директорът на Териториалното статистическо бюро в Стара Загора Милена Караиванова, главният секретар на областната администрация Мариана Кръстева и членове на общинските преброителни комисии в областта.
Преброяването не е само статистическа, но и национална задача и всеки български гражданин трябва да участва в него, защото бъдещите политики на страната ни ще се изграждат върху данните от това преброяване.Преброяването на населението и жилищния фонд по интернет ще се реализира за първи път в България.

Предимства на електронното преброяване:

  • Активно е 24 часа в денонощието;
  • Има възможност да запазите отговорите си, да прекъснете попълването на картата и да продължите в удобно за Вас време;
  • Спестява се време - попълването на картата за едно лице не би отнело повече от 10-15 минути. Информацията е надеждно защитена;
  • Външен човек няма да влиза в жилищата;
  • Пести се хартия и спасяваме живота на много дървета;
  • Улеснява се и ще се ускори въвеждането на данните от преброяването;
  • Спестяват се средства.

От 1 до 9 февруари може да попълните преброителната карта чрез информационна система Преброяване 2011  на адрес: www.nsi.bg//census2011/

Още новини