Начало Новини Актуално Областна администрация – Стара Загора отправи предложение за съвместни проекти с Австрия

Областна администрация – Стара Загора отправи предложение за съвместни проекти с Австрия

Актуално

Писмо с предложения за работа по конкретни съвместни проекти изпрати до извънредния и пълномощен посланик на Република Австрия у нас областният управител Йордан Николов. Н. Пр. д-р Герхард Райвегер наскоро гостува в Областна администрация – Стара Загора и проведе разговори със заместник областния управител Галина Стоянова, съобщиха от пресцентъра на областна администрация.

Като продължение на разговорите в писмото се отправя предложение за реализацията на изложба под наслов Сол, богове, мед, която да представи зората на европейската цивилизация в две исторически епохи – неолит и енеолит, с експонати на Регионалния исторически музей в Стара Загора и Националния археологически музей в София.
В писмото се съобщава още за идейния проект Българският художник Иван Милев и виенският сецесион за двустранен обмен на изложби и експозиции. Областната администрация инициира и двустранен обмен в областта на оперното и балетното изкуство, както и двустранен междуучилищен обмен.
Подготвен е съвместен проект за издаването на български език на книгата К – 2 на патриарха на алпинизма Курт Димбергер и организиране на алпийски лагер за деца-алпинисти в Рила, с цикъл от негови лекции.

 

Още новини