Начало Новини Актуално Обединен демократичен съюз се събира в Стара Загора

Обединен демократичен съюз се събира в Стара Загора

Актуално

Предстоящите президентски и местни избори ще бъдат основната тема на предвидената за сряда, 8 юни, в Стара Загора среща на ръководствата на партиите - членки на Обединения демократичен съюз (ОДС). Това съобщи председателят на Съюза на свободните демократи (ССД) в Стара Загора Методи Пенчев.
Срещата ще започне в 18:00 часа в залата на хотел "Верея" и на нея ще присъстват Стефан Софиянски (ССД), Георги Пинчев (БЗНС), Любен Дилов-син (Гергьовден), Александър Праматарски (Демократическа партия), Евгени Бакърджиев (Български демократичен съюз "Радикали"), както и общинските и областните ръководства на всички ОДС-партии от Южна България, пише вестник Старозагорски новини.

"На срещата ще бъде изработена обща стратегия за участие в изборите за местни органи на властта", каза Пенчев. Той поясни, че съвместното изборно участие на споменатите партии не изключва и подкрепата на други политически формации, там където това е наложително. ССД в Стара Загора имала готова кандидатура за кмет и според Пенчев тя ще бъде предложена на партиите от "Синята коалиция" едва след като отминат насрочените за 12 юни вътрешни избори за кандидат-президент. Пенчев изрази мнение, че е задължително всички десни партии в града на липите да бъдат обединени около една личност, независимо от трудностите, които ще възникнат около нейното определяне.

Още новини