Начало Новини Актуално Няма заподозрян за взривената кола на Велизар Балабанов

Няма заподозрян за взривената кола на Велизар Балабанов

Актуално

Няма заподозрян и не е повдигано обвинение за взривения автомобил на заместник-кмета на община Стара Загора Велизар Балабанов, коментира пред журналисти директорът на ОД на МВР - Стара Загора, комисар Алекси Алексиев.

По думите му, разпитани са повече от 10 души в качеството на свидетели, а на някои от тях са взети натривки от ръцете, да са се провери има ли наличие на взривно вещество.
Взривът избухна 30 минути след полунощ на 22 март. Самоделното взривно устройство, поставено под паркирания на ул. "Константин Иречек" автомобил "Хюндай Санта Фе", е било задействано от неизвестен извършител. Освен на автомобила, материални щети са нанесени и на прозорците на съседните сгради. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл.333 вр. чл.330 от НК, пише вестник Старозагорски новини.
Това е третото посегателство върху имущество, свързано с Велизар Балабанов. През 2008 година бомба избухна между два магазина, единият от които - на приятелката на зам.-кмета, а няколко месеца по-късно постройката, в която се намира търговският обект, беше запалена. Извършителите на тези посегателства до ден-днешен не са разкрити.

Още новини