Начало Новини Актуално Няма социалисти от Стара Загора в Движение 21 на Татяна Дончева

Няма социалисти от Стара Загора в Движение 21 на Татяна Дончева

Актуално

Няма старозагорски социалисти сред учредителите на основаната вчера в София по инициатива на члена на Националния съвет на БСП Татяна Дончева гражданска инициатива "Движение 21". Това съобщи за "Старозагорски новини" председателят на Областния съвет на БСП Трифон Митев.

Самият инициативен комитет на "Движение 21" е съставен предимно от членове на социалистическата партия. "Движение 21" е замислено като неправителствена организация по думите на Дончева, която вчера каза пред медиите, че "И червени, и сини, и пембени са добре дошли в "Движение 21". Създаваме го като гражданско сдружение и моля, не го зашивайте веднага като 385-ата партия, примерно", каза устатата бивша депутатка. Заедно с това Дончева направи уговорката, че ако в даден момент от развитието на сдружението гражданите предпочетат да го регистрират като партийна формация, това ще стане, пише вестник Старозагорски новини.
Ще припомним, че по повод предизвестеното учредяване на "Движение 21" лидерът на червените Сергей Станишев преди десетина дни коментира лаконично, че не се интересува от инициативите на социалистката. Националният съвет на БСП все още не е изразил официална позиция по повод действието на речовития си вътрешен опозиционер.
Междувременно вчера стана ясно, че 10 май е датата, на която в Стара Загора ще се състои изнесено заседание на Изпълнителното бюро на БСП. Областният председател на социалистите Трифон Митев информира, че на еднодневното заседание ще присъства лидерът на БСП Сергей Станишев, а членовете на ИБ ще се срещнат с ръководствата на общинските партийни организации от цялата област.

Още новини