Начало Новини Актуално Няма насрочена дата за делото срещу Масларова

Няма насрочена дата за делото срещу Масларова

Актуално

Все още няма насрочена дата за делото срещу бившия министър на труда и социалната политика, потвърди прокурорът от ВКП Христо Граматиков. Обвинителният акт срещу Масларова и още петима за присвояване на 11 038 405.55 лв., отпуснати за реконструкцията на социалния център на МТСП в Стара Загора, е внесен в Софийския градски съд на 12 ноември 2010 г.

Още тогава наблюдаващият прокурор съобщи пред медията ни, че престъплението е извършено по четири схеми и че за строително-монтажните работи се е плащало по два пъти - веднъж на фирмата изпълнител "Стара Загора 2007" ООД и втори път - на отделни подизпълнители. И също, че част от парите били изхарчени за реконструкцията и ремонта на хотел "Роза" на Старозагорските минерални бани.
Обвинението срещу Масларова е за длъжностно присвояване в особено големи размери, представляващо особено тежък случай, за което законът предвижда от 10 до 20 години затвор. Тя обаче твърди, че е невинна. Година преди Софийска градска прокуратура да се произнесе, главният прокурор Борис Велчев поиска и получи депутатския имунитет на бившия социален министър. Мотивите му още тогава бяха категорични - длъжностно присвояване в особено големи размери, пише вестник Старозагорски новини.
Въпреки това до днес съдът не е насрочил дата за дело срещу Масларова и сие. И вместо в съда, тя беше миналата седмица на посещение в Япония, включена в българската делегация начело с премиера Бойко Борисов.

Още новини