Начало Новини Актуално Няма да се вдигат пенсиите и минималната работна заплата

Няма да се вдигат пенсиите и минималната работна заплата

Актуално
Пенсии и заплати

Няма да има увеличение на минималната работна заплата и пенсиите тази година. Това обяви пред журналисти в Сливен вицепремиерът и финансов министър Симеон Дянков. Той допълни, че бюджетът е приет и в него не са гласувани средства за увеличение, поради което искането на КНСБ ще остане неудовлетворено. Синдикатът поиска преди дни 290 лева минимална заплата от 1 юли.

Министър Дянков съобщи също, че акцизът на цигарите няма да се променя в близките три години, а вероятно и през следващите пет, предаде агенция Стандарт нюз.
Той заяви, че няма да има и кадрови промени в митниците. Това, което се е случвало там напоследък говорело, че в кратко време са взети правилни решения и са назначени правилни хора.
Не се очаква и промяна на ДДС за евросредствата по проектите на общините, които ще продължат да го внасят, както и досега.
В Сливен министър Дянков се срещна с управата на местния офис на НАП. По-късно той проведе среща и с бизнесмени от региона. След нея стана ясно, че вече има предложение за поставяне на фискални апарати и свързване с НАП на всички производители на грозде и вино в страната.
Финансовият м-р Симеон Дянков хареса идеята да бъде въведена фискална система с датчици, свързваща земеделските производители с НАП. Ако има такива устройства при производителите, ще се знае какво се произвежда преди да тръгне по веригата, където се губи по един или друг начин - заяви той. Идеята била представена на вицепремиера от бизнесмени по време на среща с местния бизнес в областната управа на Сливен.
Сега вървим към въвеждането на такива устройства в аптеките, заяви Дянков, припомняйки, че бензиностанциите вече са свързани с данъчните.
Вицепремиерът посети и историческия музей в Сливен, където се запозна с уникалните тракийски открити от експедицията на покойния археолог Георги Китов.

Още новини