Начало Новини Актуално Няма да има съкращения в Брикел

Няма да има съкращения в Брикел

Актуално
Брикел

Прекратяваме протестите, но запазваме готовност да ги подновим, ако не бъдат изпълнени ангажиментите към нас, обяви  председателят на КТ Подкрепа в Брикел Иван Цветков. Работещите в дружеството се събраха пред портала на администрацията, за да чуят истината за бъдещето си.

Иван Цветков благодари на министър-председателя Бойко Борисов за подкрепата, както и на колегите си от миньорските синдикати, гражданите на Гълъбово и на всички, застанали зад исканията на енергетиците. "Миналата седмица отстоявахме работните си места с мирен протест. От днес ще ги защитаваме с работата си", присъедини се към думите му Диана Тунева, председател на дружествената организация на КНСБ.
Няма да има съкращения, нито намалено работно време, въпреки намаления капацитет, с който ще се работи, увери присъстващите заместник-изпълнителният директор инж. Георги Златев. Според него кадрите могат да бъдат пренасочени в изграждането на сероочистващата инсталация, за която вече е подготвена площадката.
На срещата в София на 22 октомври т.г., когато се решаваше бъдещето на "Брикел", лично Георги Златев е поел ангажимента пред присъстващите министри от три министерства, че съкращения няма да има. Тепърва обаче ще се правят разчети как работата с намалена мощност ще се отрази на приходите на дружеството, тъй като то вече ще работи само на 2 котела и 2 турбини.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини