Начало Новини Актуално Няма да има криза за хляб

Няма да има криза за хляб

Актуално
Хляб

Няма да има криза за хляб в София и големите населени места. Осигурено е свободно предвижване на брашновозите, съобщи министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов. По молба на министъра, вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов е разпоредил на КАТ Пътна полиция да осигурят придвижване по пътната мрежа както на пълните, така и на празните камиони за превоз на брашно.

По-рано днес, председателят на Федерацията на хлебопроизводителите и сладкарите Мариана Кукушева сигнализира министър Найденов, че е възможно да се получи недостиг на хляб в София и околни населени места, ако не се реши проблемът с празните брашновози, които са разтоварени и трябва да пътуват обратно към мелниците, съобщиха от пресцентъра на земеделското министерство.

Проблемът възникна заради ограничението за движение на тежкотоварни автомобили над десет тона на територията на цялата страна заради тежката пътна обстановка. Пълните брашновози пътуваха, съпроводени от полицейски кордон, но имаше проблем с празните, които трябва да се върнат обратно, за да бъдат натоварени.

Още новини