Начало Новини Актуално НТС - Стара Загора награди изявени абитуриенти

НТС - Стара Загора награди изявени абитуриенти

Актуално

За 18-а поредна година фонд "Образование и наука" при НТС -Стара Загора, връчи наградите си на изявени абитуриенти, класирани на международни, национални и регионални олимпиади и състезания по математика, физика, информатика, химия, бизнес-проекти, строителство и др.

Първа награда получи Радина Колева от ТГ "Княз Симеон Търновски" - приета за студентка по икономика и международни отношения в Университета Йеил за 2010 г. и за участия в международни конкурси и проекти, пише вестник Старозагорски новини.
Присъждат се четири втори награди за постижения на национално ниво на Даниела Андреева от ТГ "Княз Симеон Търновски" - златен медал на Национално състезание по счетоводство, и Кремена Йорданова от същото училище - за участие в конкурса "Млад икономист". Тя е едно от децата на фондация "Бербатов" и стипендиантка на фондация "Атанас Буров". Отборът по химия на ГПЧЕ "Ромен Ролан" с ръководител Петър Петров в състав Георги Йовчев, Даниел Дончев, Димитър Талалаев, Добромир Райков и Искрен Георгиев е първи на Националното състезание по химия и опазване на околната среда. Отборът на ПГСАГ "Любор Байер" с ръководител Георги Ангелов, първи на Национално състезание "Най-добър млад строител" в състав Венцислав Тепелиев, Йордан Йорданов и Христо Кълвачев. Трета награда получи Златина Генова от ПМГ "Гео Милев" за отличен резултат на регионално състезание по химия.
Отличията връчи доц. Владимир Заманов, председател на УС на НТС. Той пожела на абитуриентите успех във висшето им образование и изрази надежда да се завърнат в родния град като очаквани изградени специалисти.

Още новини