Начало Новини Актуално Новозаклел се общински съветник се отказа от партията си

Новозаклел се общински съветник се отказа от партията си

Актуално

В партия Движение за свобода и справедливост (ДСС) няма нито движение, нито някаква справедлива загриженост за жителите на квартал Лозенец в Стара Загора. Това заяви общинският съветник Васил Генчев.

Старейшината, избран с листата на ДСС, който наскоро зае мястото на осъдения за документно престъпление зам.-председател на партията Живко Танев, допълни, че е крайно разочарован от работата на споменатата политическа формация. Генчев е категоричен, че не иска да има нищо общо с ДСС, нито по някакъв начин името му да се свързва с тази партия. Той подчерта, че през времето, което му е отредено като общински съветник, ще работи за благото на квартала така, както му подсказва собствената му съвест. На предстоящите избори за местни органи на властта щял да се яви в листата на друга ромска партия, но не пожела да уточни с коя, тъй като преговорите били на твърде ранен етап, пише вестник Старозагорски новини.

От своя страна председателят на ДСС Христо Асенов, също общински съветник, съобщи, че засега нищо не знае и не може да каже за формата, в който партията ще участва в местния вот. Засега било ясно, че ДСС ще участва в предизборната надпревара, а тепърва щял да се решава въпросът с коалиционната й политика.

Още новини