Начало Новини Актуално Новозагорско дружество изгражда Рибовъдна ферма за дъгова пъстърва

Новозагорско дружество изгражда Рибовъдна ферма за дъгова пъстърва

Актуално
Рибовъдна ферма

Компания Хепи фиш - Нова Загора ще изгради рибовъдна ферма за отглеждане на дъгова пъстърва за консумация със средства от Оперативна програма Рибарство. Договорът по проекта е на обща стойност 1 825 761 лева и е по мярка 2.1. Производствени инвестиции в аквакултурата. Одобрената безвъзмездна финансова помощ е в размер на 1 095 457 лева, съобщиха от пресцентъра на Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури.

Рибовъдната ферма, ще бъде разположена в землището на с. Съдийско поле по поречието на р. Тунджа в непосредствена близост до реката.

С помощта на инвестицията ще бъдат изградени бетонови басейни в два комплекса – за отглеждане на пъстървов зарибителен материал и за отглеждане на дъгова пъстърва за консумация. Бенефициентът предвижда и изграждане на четири маточни басейна и санитарен басейн в оптимална близост до риболюпилния комплекс, към който ще бъдат прикрепени складови помещения, лаборатория, аптека, както и битов комплекс. За отглеждане на рибата ще бъде използвана универсална интензивна технология.

Проектът трябва да бъде завършен през месец януари 2012 г., като с реализацията му ще бъдат открити 4 нови работни места.

Още новини