Начало Новини Актуално Новооткрита СТЕМ лаборатория на СУ Иван Вазов води децата по пътя на знанието чрез експерименти

Новооткрита СТЕМ лаборатория на СУ Иван Вазов води децата по пътя на знанието чрез експерименти

Актуално

Урок на тема Килограм проведе преподавателят Мая Динева с учениците си от 2-ри В клас в новооткритата СТЕМ лаборатория на СУ Иван Вазов - гр. Стара Загора. По време на занятието учениците се запознаха с различни видове везни и в хода на урока използваха наличните в СТЕМ лабораторията - механична и електронна. Децата участваха активно и се запознаха с мерната единица за тегло - килограм, използването ѝ и изписването по съкратен начин.

Учениците от втори клас имаха възможността сами да поставят предметите на кантара и да определят тяхното тегло. Те направиха връзка с наученото по математика за равенство и неравенство.

С този урок учениците нагледно успяха да усвоят новите знания за предназначението на теглилките, мерната единица за тегло кг, първите обяснения за понятията обем и плътност, а също и да затвърдят старите знания.

От направеното наблюдение на учениците по време на часа по математика, проведен в СТЕМ лабораторията на СУ Иван Вазов, чрез СТЕМ подход отново се потвърди, че децата са откриватели на знанието, когато то е поднесено по експериментален, изследователски и интересен начин. В такъв тип уроци учениците са активни участници и придобиват новото знание с разбиране за неговото приложение в житейски ситуации.

Още новини