Начало Новини Актуално Новоназначеният посланик на Судан Илхам И. М. Ахмед посети БТПП

Новоназначеният посланик на Судан Илхам И. М. Ахмед посети БТПП

Актуално

Новоназначеният посланик на Судан Илхам И. М. Ахмед посети БТППНовоназначеният посланик на Судан у нас г-жа Илхам И. М. Ахмед се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов.  В срещата взе участие и  търгвският съветник в посолството на Судан в София Хайсам Бадрелдин Халил Кхалил. Гостите бяха информирани за развитието на икономиката на България, дейността на БТПП в национален и международен мащаб. 

Посланик Ахмед отбеляза, че България, което е сред първите страни, признали независимостта на Судан през 1956 г., е била сериозен търговски партньор на африканската страна, със значителен обем на стокообмена до 1999 година. С промяна в приоритетите на България активността на търговските връзки със Судан намалява.  В момента перспективни за двустранното сътрудничество са областите - селско стопанство, хранително-вкусова промишленост, млечна и месна промишленост.

В хода на разговора бяха обсъдени възможностите за съживяване на двустранното икономическо сътрудничество и набелязани конкретни мерки в тази посока. Като такава стъпка бе договорено провеждането в БТПП на информационно събитие за икономиката на Судан и двустранно икономическо сътрудничество в конкретни сектори като туризъм, селско стопанство и хранително-вкусова промишленост.

При предварителен интерес за участие, можете да заявите интерес в БТПП, дирекция Международно сътрудничество и международни организации, e-mail: interdpt@bcci.bg, за да бъдете поканени с предимство.

Още новини