Начало Новини Актуално Новоназначен полицай от Казанлък сгази закона

Новоназначен полицай от Казанлък сгази закона

Актуално

Вчера 37 новоназначени служители на Главна дирекция "Охранителна полиция" положиха полицейска клетва и клетва по етичния кодекс на служителите на МВР с полицейски правомощия и подписаха клетвен лист. Те се заклеха да служат достойно в името на реда и сигурността, като спазват законите и Конституцията на Република България.

Бе отслужен и тържествен водосвет. Новите полицаи са завършили курс за първоначално обучение по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция в Центъра за специализация и професионална подготовка /ЦСПП/ към Академията на МВР в Казанлък. На церемонията присъстваха областният управител г-н Йордан Николов, зам.-областният управител г-жа Галина Стоянова, кметът на града г-н Стефан Дамянов, окръжният прокурор г-н Константин Тачев и зам.-директорът на ОД МВР комисар Иван Любенов.
Директорът на ЦСПП в Казанлък комисар Красимир Иванов се обърна към випускниците: "От този момент опазването на сигурността, спокойствието, живота и собствеността на гражданите стават ваш неотменен дълг и отговорност. Това е висока чест, но и постоянна проверка на вашата морална, професионална и физическа издръжливост".
Час след тържествения ритуал журналисти видяха два автомобила, паркирани в забранена екозона - жълтите павета на площад "Севтополис" - Казанлък - червено "Рено Клио" и тъмносин "Фолксваген". На предното стъкло на една кола се мъдреше полицейска стоп-палка, а на втора - полицейска шапка... Най-вероятно за респект на преминаващите простосмъртни цивилни граждани, от чиито данъци полицаите получават заплатите си. Впоследствие се оказа, че червената кола е на един от 37-те новоположили клетва полицаи, пише вестник Старозагорски новини.
Повиканата патрулка веднага закопча червеното возило и състави акт на нарушителя. А ситуацията беше повече от неловка за пазителя на реда. Под въпрос остава какво е научил младежът в курса по превенция на престъпността и опазването на обществения ред.

Още новини