Начало Новини Актуално Ново инвестиционно намерение за Идустриална зона Загоре

Ново инвестиционно намерение за Идустриална зона Загоре

Актуално

В рамките на три месеца, трети инвеститор входира свое инвестиционно намерение в старозагорската Индустриална зона Загоре. Стартъп компания, с чуждестранно участие, която налага нова и модерна технология за обработка на продукти, входира официално тази седмица, инвестиционно намерение за закупуване на парцел в Зоната.

Инвеститорът е заявил желание да придобие малко над 4 дка земя, като намерението му е да изгради фабрика, която да работи в симбиоза с местните производители. Планираната инвестиция на компанията е в размер на над 6 млн. лева, като плановете са да бъдат наети на работа 100 човека. Целта на фирмата е да изнесе и развие своята производствена линия и технологично производство, в регион с високо развито селско стопанство. Реализираната продукция ще бъде за износ.

В индустриалната зона Загоре до момента са продадени 8 имота, за останалите също се водят разговори.

Не можем да отречем, че се радваме на добри резултати по отношение на инвеститорски интерес и реализация на инвестиционни намерения. Отдавам това на добре свършената ни работа през предходните няколко години. Стремежът ни да се наложим като част от добрите практики в областта, дава своето отражение. На територията на Индустриална зона Загоре АД може да видите реализирани проекти, а не просто ниви, каза изпълнителният ѝ директор Радослав Танев.

Още новини