Начало Новини Актуално Новият управител на Тролейбусни и автобусни превози инж. Георги Станчев встъпи в длъжност

Новият управител на Тролейбусни и автобусни превози инж. Георги Станчев встъпи в длъжност

Актуално

Новоизбраният, в края на миналата година, управител на общинското дружество Тролейбусни и автобусни превози ЕООД встъпи официално в длъжност. Инж. Георги Станчев беше официално представен пред персонала на дружеството днес от ресорният зам.-кмет Йордан Николов.

След проведен конкурс през миналата година и гласуване от общинските съветници за управител на дружеството Тролейбусни и автобусни превози беше избран инж. Георги Станчев, каза по време на представянето Николов. Той припомни, че шестима са били кандидатите за заемане на поста.

Новият управител заяви, че приоритет в неговата работа ще бъдат изготвяне на анализ на транспортната схема на Стара Загора и пътникопотока на фона на действащата епидемична обстановка, както и запазване на развитието и усъвършенстване на социалната дейност на Тролейбусни и автобусни превози в полза на гражданите.

Инж. Георги Станчев е на 49 години и инженер по двигатели с вътрешно горене и магистър по право. Искам да защитя доверието, което ми е гласувано. Ще наблегна на социалното и на икономическото значение на предприятието, категоричен е инж. Станчев.

Зам.-кметът благодари за добрата работа на досега действащия управител Димитър Авджиев и пожела на новия ръководител да продължи добрата комуникация между общината и дружеството. Николов подчерта, че се очаква доставката на 33 нови електробуса и 18 двойни зарядни станции, които да допълнят изцяло обновения автобусен и тролейбусен парк в Стара Загора.

Още новини