Начало Новини Актуално Новият председател на СДС Емил Кабаиванов: Ще възстановим екипността в работата

Новият председател на СДС Емил Кабаиванов: Ще възстановим екипността в работата

Актуално

Една от първите ми задачи ще бъде, заедно с националното ръководство на СДС, да се срещна с нашите депутати, за да подобрим и активизираме работата като парламентарно представена партия, заяви пред Старозагорски новини новоизбраният председател Емил Кабаиванов. Имаме няколко много важни задачи във вътрешнопартиен план.

Необходимо е да възстановим екипността в работата, най-малко 20 души, представляващи нашия експертен и политически потенциал в различни области, ще бъдат на показ и ще се появяват все по-често в медиите по проблеми, по които имат капацитет. Трябва да възстановим доверието и да премахнем разделението между София и малките градове, да привлечем хора, които в последните 10 години заради вътрешни ежби се разочароваха и оттеглиха от партията. В плановете ми влиза създаването на широка група експерти, които ще бъдат в помощ при изготвянето на програмите ни, всеки, който искрено желае да работи, е добре дошъл. Ще се обърнем и към възможностите на кметовете от СДС, добави той.

По думите му десният избирател очаква от партията честен отговор на въпросите, с които се сблъсква ежедневно - за обедняването, безработицата, конкурентоспособността, състоянието на българската икономика, социалната сфера - образование, здравеопазване, пенсионната реформа. От отговорите на тези въпроси зависи дали доверието в СДС ще се увеличи, подчерта новият председател. Според него в оставащата една година до парламентарните избори организацията може да бъде оздравена вътрешно и да се яви самостоятелно. В хода на този процес ще се залага на общуването с хората, както чрез медиите, така и директно.
Категорично ще се явим сами на изборите. Но е несериозно отсега да правим планове колко депутати ще имаме. Целта ни е да бъдем част от следващото Народно събрание и да имаме самостоятелна парламентарна група. За евентуални коалиции ще говорим след изборите, ако българският избирател реши да бъдем част от ново дясно управление, подчерта Кабаиванов.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини