Начало Новини Актуално Новият кмет на Раднево встъпва в длъжност

Новият кмет на Раднево встъпва в длъжност

Актуално

Избраният след балотаж независим кандидат за кмет на Раднево д-р Юлиан Илчев днес встъпва в длъжност. Точно в 11.30 часа в зала 315 на Общината в миньорския град председателят на общинската избирателна комисия Теньо Диков ще връчи удостоверението на градоначалника д-р Юлиан Илчев.

Д-р Илчев бе номиниран от инициативен комитет Коалиция "Възраждане на Раднево" и след първия тур на частичните местни избори на 24 октомври стигна до балотаж с кандидата на ГЕРБ д-р Димитър Димитров. На балотажа на 31 октомври д-р Илчев елиминира съперника си със 133 гласа вповече. За новия кмет са гласували 3 932 души от общината, което е 50.86%, при избирателна активност 42.35% на втория тур.
Д-р Илчев е продължител на делото на нелепо починалия досегашен кмет на Раднево Нончо Воденичаров и обяви по време на предизборната кампания, че до края на двегодишния си мандат няма да сменя екипа, с който работеше Нончо Воденичаров, пише вестник Старозагорски новини.
Д-р Илчев е общопрактикуващ лекар с 3522 практики, завършил Радневската гимназия и медицина, специалност "Детски болести" в Пловдивския университет. Женен е, съпругата му е адвокат, със син и дъщеря студенти.

Още новини