Начало Новини Актуално Новия регионален мениджър на EVN за България Александър Сипек представи приоритетите за дружеството

Новия регионален мениджър на EVN за България Александър Сипек представи приоритетите за дружеството

Актуално

Областният управител Гергана Микова се срещна днес с новия регионален мениджър на EVN за България Александър Сипек. На срещата присъстваха Калина Трифонова и Здравко Братоев, членове на Управителния съвет на компанията. Г-н Сипек работи за концерна EVN AG от 2004 г.

От октомври 2019 г. до заемането на новата длъжност Александър Сипек е бил зам.-председател на Съвета на директорите в Електроразпределение ЮГ ЕАД.

В периода 2005 - 2020 г. EVN е инвестирала 164,1 млн. лева в област Стара Загора. За 16 години ЕВН България е реализирала на цялата територия, която обслужва, инвестиции в инфраструктура и услуги за над 1,8 млрд. лева. Изградена и обновена е мрежа с дължина 21 780 км. Новите трафопостове и възлови станции са 2975. Сменени са над 1 млн. електромери. EVN отчита с 40 процента по-малко аварии от навлизането си на българския пазар.

Един от дългосрочните приоритети в инвестиционната програма на дружеството е продължаването на работата по заместването на въздушните с кабелни мрежи.

Изграждането на учебния център и на учебния полигон и въвеждането на дуално обучение в партньорски средни гимназии в областта бяха посочени сред успешните инициативи на компанията в региона. За 6 години е осигурено дуално обучение за 209 ученици от 10 гимназии. Положителен факт е, че вече има завършили младежи, които са започнали работа в системата на електроразпределението.

По време на срещата г-жа Трифонова изказа специална благодарност към ръководството на Университетска многопрофилна болница за активно лечение Проф. д-р Стоян Киркович за това, че е успяло да погаси задълженията към ЕВН България, които бяха в размер на 1,9 млн. лева. Направеното от изпълнителния директор проф. д-р Йовчо Йовчев е пример за успешен мениджмънт на едно здравно заведение - коментира тя.

Сред големите длъжници на дружеството остава МБАЛ Раднево. Между болницата и електроснабдителното дружество има сключена спогодба за разсрочване на дълга в размер на близо 64 000 лева до месец ноември 2021 г. Общият размер на задълженията на неизрядни платци към електроснабдителното дружество към 5 февруари 2021 г. е 220 484 лева.

Още новини