Начало Новини Актуално Новите зам,-председатели на Окръжен съд - Стара Загора встъпиха в длъжност

Новите зам,-председатели на Окръжен съд - Стара Загора встъпиха в длъжност

Актуално

На 14 септември в Окръжен съд - Стара Загора официално встъпиха в длъжност двама нови зам.-председатели. Даниела Телбизова замени Румяна Тихолова на поста зам.-председател на Гражданско отделение, а Димитър Христов - съдия Стефан Саранеделчев на зам.-председателското място на Търговско и фирмено отделение.

Рокадата се налага поради изтичане на възможните два петгодишни мандата на г-жа Тихолова и г-н Саранеделчев. Наказателно отделение ще продължи да се ръководи от съдия Красимир Рачев, пише вестник Национална бизнес поща.
Назначенията на Даниела Телбизова и Димитър Христов от Висшия съдебен съвет не са натрапени, предложенията бяха направени от мен, сподели председателят на Окръжен съд-Стара Загора Тоньо Тонев.
Даниела Телбизова е на 40 г., родена е в Гълъбово. В съдебната система е от 16 години, като е изминала всички възможни стъпала от младши съдия до зам.-председателското място. Занимавала се е изключително и само с граждански дела.
Димитър Христов е на 44 г., роден е в Стара Загора. Над 18-годишният му трудов стаж е преминал изцяло в търговско отделение на старозагорския съд. Има и административен опит-в периода 1993-97 г. е бил зам.-председател на Районен съд-Стара Загора.
Красимир Рачев е на 49 г., роден е в Казанлък. До 2000 г. е работил в Казанлъшкия районен съд, след което преминава на работа в Окръжен съд-Стара Загора. Практикувал е изключително наказателно право.

Още новини