Начало Новини Актуално Нови успехи и нови приятелства за възпитаниците и учителите от Второ основно училище П.Р.Славейков в Стара Загора

Нови успехи и нови приятелства за възпитаниците и учителите от Второ основно училище П.Р.Славейков в Стара Загора

Актуално
финалисти в ИТ ЗнайкоВ националното състезание по информационни технологии IТ Знайко бронзово отличие грабнаха екип Славейковци - Мария, Георги и Димитър Еневи от 6 клас, които учат Свободно избираема подготовка /СИП/ Информационни технологии. Блестящо се справи и Антоана Керцадова в индивидуалното класиране, малко не и достигна до призовите места. Националното състезание се проведе от 13 до 15 април в Курортен комплекс Пампорово. Организатор на състезанието IT Знайко е Сдружение Образование и технологии, гр. Бургас. Сдружението е основано през 2008 г. в гр. Бургас и включва преподаватели и учители. Организацията има опит в работата по образователни проекти – обучения на учители и ученици, организиране на образователни иницитиви, подпомагане на участието на учители в различни научни форуми.Състезанието IT Знайко се провежда с подкрепата на Майкрософт – България.
В края на миналата седмица 26 ученици от Второ ОУ П.Р.Славейков, заедно с преподавателите си Тодор Тенев и Пламен Николов,се върнаха като победители от спортно състезание в столицата, организирано от 128 СУ Алберт Айнщайн. Славейковци премериха сили със столичани в четири вида спорт - волейбол, футбол, тенис на маса и бадминтон и се върнаха с 3 победи /на волейбол, футбол и бадминтон/ и един равен резултат – на тенис на маса. На бадминтон учениците Пламен Попов и Денислав Иванов отвяха конкуренцията безпроблемно, стигна се даже до среща между Пламен и един от учителите на 128 СУ Алберт Айнщайн, в която отново победи ученикът. Като награда за успешното представяне на състезанието славейковци и ръководителите им посетиха Народното събрание, със съдействието на на Милена Желязкова, директор на 2 ОУ .
Седмицата завърши с важно и престижно участие за младите славейковци. На 21 и 22 април 2018 г. в град Русе се проведе за четвърти път Български географски фестивал. В него участие взеха 9 ученици от VІ и VІІ клас на 2 ОУ, по покана на организаторите и лично от Димитър Желев, бивш възпитаник на училището, сега преподавател по география в Софийски университет „Климент Охридски”. Заедно със своите ръководители – директора Милена Желязкова и преподавателя по геграфия Анелия Загорчева, учениците посетиха всички фестивални събития. Запознаха се с дейността на Българския антарктичен институт и с интерес изгледаха презентацията на неговия ръководител – професор Христо Пимпирев, посветена на Българската антарктическа изследователска станция Св. Климент Охридски на о-в Ливингстън. Незабравима ще остане срещата с пътешественика Симеон Идакиев, който представи Светът и всичко в него по изключително увлекателен начин. „Лично аз съм много впечатлена от лекцията на Георги Бърдаров Аз още броя дните. Очаровани сме от красивия град Русе, от организацията на събитието и лекторите в него, всички ние научихме много” – сподели Милена Желязкова, директор на 2 ОУ.

Още новини