Начало Новини Актуално Нови срокове за плащане на тока в Стара Загора

Нови срокове за плащане на тока в Стара Загора

Актуално

По-дълъг срок за плащане на сметките за еленергия въвежда ЕВН България Електроснабдяване, съобщи Петър Янков, ръководител на отдел "Клиентски сметки". Промяната е от 1 октомври и се отнася за битовите абонати и малките стопански субекти, които са на ролиращ график. Срокът ще бъде не 10 дни, като досега, а 15 дни.

Освен това от дружеството вече разделят клиентите на две групи, на които предоставят различни срокове за плащане - първата група от 1-во до 15-о число и втората група от 11-о до 25-о число на месеца. Във фактурата за август, чието заплащане вече е възможно, е посочен периодът, в който всеки клиент ще плаща.  
С въвеждането на новите периоди ще се оптимизира и натоварването на касите, което ще доведе и до намаляване на времето за чакане. Тези, които имат повече от един електромер и попадат в различни периоди на отчитане, ще могат да плащат между 11-o и 15-о число, когато се застъпват двата графика, пише вестник Старозагорски новини.
Електроразпределителното дружество предприема масирана информационна кампания, за да разясни на клиентите си промените и ползата от тях. Във всички клиентски енергоцентрове се разпространяват листовки, обясняващи начините за проверка на сметките и сроковете за плащане.

 

Още новини