Начало Новини Актуално Нови прогнози за местата в следващия Европейски парламент

Нови прогнози за местата в следващия Европейски парламент

Актуално

euЕвропейският парламент публикува нова серия от прогнози относно това как ще изглежда следващата пленарна зала на базата на данни от национални проучвания на обществено мнение, събрани в края на февруари 2019 г. Данните се базират на надеждни анкети, проведени от национални институти за проучвания на общественото мнение в държавите членки и обобщени от „Kantar Public“ от името на Европейския парламент.

Партиите са разпределени към съществуващите политически групи или към европейската политическа партия, с която са свързани. Всички нови политически партии и движения, които още не са обявили намеренията си, са категоризирани като „други“. Следващият Парламент ще има по-малък брой евродепутати (705) от сегашния парламент (751).

Данни от всяка страна за сваляне и споделяне

Всички данни могат да бъдат свалени от медийния пакет за изборите във формат Excel заедно с пълен каталог от еволюиращите намерения за гласуване от държавите членки. Досието ще предоставя пълна информация относно националните партии, техните имена, политически убеждения на европейско ниво, резултати от последните европейски избори и национални избори, както и тяхното положение относно събраните анкети за намеренията за гласуване.

Самите проучвания на обществено мнение са идентифицирани с включването на всички определящи критерии като институт, размерът на пробата и датите на вземането на данните.

Парламентът ще публикува актуализирани прогнози всеки две седмици до края на април и всяка седмица през май месец до вечерта на самите избори. Първоначалните резултати от изборите ще бъдат публикувани на 26 май, за страните, в които се провеждат и където са приключили, и след 18.00 ч. и веднъж на всеки час докато предварителните окончателни резултатите от всички държави членки станат налични.

Първите преки избори на Европейския парламент се провеждат преди 40 години на 12 юни 1979 г. Предстоящите избори ще бъдат най-важните в историята на Парламента, имайки предвид политическия контекст, очакваното напускане на Обединеното кралство и важните политически и трансгранични предизвикателства, които трябва да бъдат адресирани. Избирателите ще гласуват между 23 и 26 май, за да решат европейското бъдеще.

Още новини