Начало Новини Актуално Нови правила за записване в детските градини

Нови правила за записване в детските градини

Актуално

Започва записването на 3-годишните в детските градини на Община Стара Загора. В тази връзка кметът Живко Тодоров разписа новите правила за организиране на дейността им. Според тях заявленията за постъпване се приемат от 1 до 20 март 2012 г. До 20 април на специално табло в градините директорките трябва да изнесат списък с новоприетите си възпитаници.

В срок до 10 дни родителите на приетите в писмен вид трябва да потвърдят желанието си децата им да се възпитават именно в посоченото детско заведение.
До 15 май на електронен и хартиен носител директорите представят списък на приетите деца в общинския отдел Образование, младежки дейности и спорт. При липса на свободни места в съответната детска градина отделът предлага на родителите места в съседни градини.
Подготовката на децата на 5 и 6 години е задължителна. До 5 март т.г. родителите им заявяват писмено до директора искането децата им да бъдат записани в подготвителна група. В срок до 15 март директорите на детските градини представят в отдел ОМДС списък на децата от подготвителните групи.
Учебната година за тях започва на 15 септември и завършва на 31 май.
Община Стара Загора разполага с 25 целодневни и обединени детски заведения, в които се обучават 4160 деца.
Правилата за организиране дейността на детските градини в община Стара Загора са публикувани на сайта на Общината - starazagora.bg

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини