Начало Новини Актуално Нови назначения в полицията в Стара Загора

Нови назначения в полицията в Стара Загора

Актуално

Със заповед на министъра на вътрешните работи от 28 април 2011 г. досегашният началник на РУ "Полиция" - Казанлък, главен инспектор Иван Чолаков е назначен за началник на Първо РУ "Полиция" - Стара Загора. Той зае поста на главен инспектор Петко Петков, който се пенсионира на 18 март т.г. след 36-годишна служби в МВР, за което получи и почетния знак на министерството.

Новият началник на Първо РУ "Полиция" е роден на 25.02.1970 г. в гр. Стара Загора. Завършил е ВИЗВМ - гр. Стара Загора, през 1995 г., специалност "Ветеринарна медицина", а през 2005 г. е завършил и специалност "Право". От 1998 г. до 2004 г. е заемал различни длъжности в сектор "Криминална полиция" при  РПУ и РДВР - Стара Загора, от 2004 до 2009 г. е началник на сектор "Противодействие на престъпността" в РПУ - Казанлък, а на 28.10.2009 г. става началник на районното управление, пише вестник Старозагорски новини.

За ВНД началник на РУ "Полиция" - Казанлък, е назначен главен инспектор Стойно Стойнов - досегашен началник на сектор "Криминална полиция" в същото управление. Главен инспектор Стойнов е роден на 24.03.1964 г.  Завършил е Академията на МВР. В системата на МВР работи от 1983 година, като е заемал различни длъжности в охранителна и криминална полиция. От 1998 г. до 2004 г. е началник-група в криминалния сектор на РПУ - Казанлък, а от 2004 до 2006 година ръководи Участък "Полиция" - Мъглиж. През 2006 година отново става началник-група в сектор "Криминална полиция" при РУ "Полиция" - Казанлък, а от 2009 година оглавява сектора. От днес той е временно назначен на длъжността началник на РУ "Полиция" - Казанлък, и бе представен пред личния състав на управлението. На негово място за ВНД началник на сектор "Криминална полиция" в управлението е назначен гл. инспектор Стойчо Крачолов - досегашен началник-група "Противодействие на криминалната престъпност".

С нов началник е и сектор "Охранителна полиция" при Първо РУ "Полиция" - Стара Загора. Със заповед на министъра на вътрешните работи главен инспектор Жеко Костов - досегашен началник-група "Териториална полиция", е назначен за титуляр на длъжността, освободена от главен инспектор Деян Димитров, който в началото на месец март 2011 г. оглави сектор "Сигнално-охранителна дейност".

Още новини