Начало Новини Актуално Нови назначения в Oбластната дирекция на МВР - Стара Загора

Нови назначения в Oбластната дирекция на МВР - Стара Загора

Актуално

Комисар Иван Любенов е новият зам.-директор на ОДМВР - Стара Загора. Той е временно назначен на длъжността до провеждането на конкурс със заповед на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов. Досегашният зам.-директор комисар Светослав Марков се е пенсионирал по свое желание, съобщиха от пресцентъра на Oбластната дирекция на МВР - Стара Загора.

Комисар Иван Любенов е роден на 9.10.1963 г. в село Ветрен, обл. Стара Загора. Завършил е Академията на МВР през 1986 г. и специалност "Право" през 1992 г. В системата на МВР работи от 1986 г., като през последните две години е бил последователно началник-сектор и началник-отдел в дирекция "Противодействие на тежката и организирана престъпност" при ГД "Криминална полиция" - София.
Със заповед на министър Цветанов главен инспектор Калин Явашев е временно назначен на длъжността началник на сектор "БОП" при ОДМВР - Стара Загора. Постът на антимафиот No 1 в областта беше овакантен след кадровата рокада на върха на ОДМВР, когато заради нерегламентираното използване на СРС си отиде комисар Тончо Михайлов и шеф на Областната дирекция стана Алекси Алексиев.
С ВНД началник е и сектор "Пътна полиция". След пенсионирането на Марин Стоянов, от близо две години секторът е без титуляр и досега длъжността временно изпълняваше Делян Славов. По силата на министерската заповед, временен титуляр на сектора става Стефан Конов, а Славов остава началник-група в сектора, пише вестник Старозагорски новини.
Главен инспектор Стоян Колев е новият началник на Районна служба "Пожарна безопасност и спасяване" - Стара Загора, съобщават още от пресцентъра на ОДМВР. За разлика от останалите назначения, гл.инспектор Колев става титуляр на длъжността, която е спечелил след проведен конкурс. От 2004 г. до момента той оглавяваше районната служба "Пожарна безопасност и спасяване" в Чирпан. На негово място, за ВНД началник РС ПБС - Чирпан, със заповед на министъра на вътрешните работи, е назначен инспектор Георги Иванов - досегашен инструктор в същата районна служба.
Досега не е сменен нито един от началниците на районните полицейски управления, но най-вероятно и там в скоро време предстоят пенсионирания.

Още новини