Начало Новини Актуално Новата лаборатория за реакция на огън на ЦИЕС е призната от Европейската комисия

Новата лаборатория за реакция на огън на ЦИЕС е призната от Европейската комисия

Актуално
ЦИЕС - реакция на огън

Уникалната по рода си лаборатория за изпитване на строителни продукти за реакция на огън към ЦИЕС ЕООД от 8 февруари 2011 г. официално е призната и обявена пред Европейската комисия. Лабораторията е снабдена с най-съвременно технологично оборудване за изпитване на строителни продукти за реакция на огън – характеристика, свързана с второто от шестте съществени  изисквания към строежите.

Тя е с идентификационен номер NB 1871.
В официалния бюлетин NANDO на ЕК е публикувана последна актуална версия на разширения обхват за оценяване на съответствието на строителни продукти (Директива 89/106/EEC).

С подобни на намиращите се в Стара Загора технически средства разполагат малко на брой лаборатории по света. Стойността на инвестицията е над 1,5 млн. лева, като по-голяма част от нея е получена по европейски проект.

ЦИЕС - изпитване реакция на огън

Специалистите на ЦИЕС придобиха изключително висока квалификация за прилагане на методите за изпитване в института SP в Швеция. Благодарение на своята компетентност те ще могат да бъдат полезни на много производители у нас, на Балканите и в Европа.
Следва ЦИЕС да подаде своята заявка за членство в EGOLF – международна организация, в която членуват  независими, национално признати организации, които извършват изпитване, контрол и сертифициране на материали, компоненти и продукти за противопожарни изпитвания. Членовете на EGOLF се събират на всеки шест месеца и провеждат дискусии, свързани с европейските методи за изпитване за реакция на огън.

От Центъра за изпитване и европейска сертификация са убедени, че новата лаборатория ще стане най-надеждния партньор за българските и чуждестранните клиенти.

Още новини