Начало Новини Нова телевизия представи в репортаж изобретението на проф. Жеко Ганев, позволяващо бърза дезинфекция (ВИДЕО)

Нова телевизия представи в репортаж изобретението на проф. Жеко Ганев, позволяващо бърза дезинфекция (ВИДЕО)

проф. Жеко ГаневПрофесор Жеко Ганев, собственик и ръководител на старозагорската фирма Елфи-Тех, произвежда генератор на озон, с който твърди, че е възможно антивирусно третиране на въздуха и в присъствието на хора. Според изобретателя така може да се прочистват помещения в болници и други големи пространства, което ще направи COVID-19 неспособен да се прикрепи към здрави клетки в човешкия организъм.

Коронавирусът е средно устойчив и в природата се унищожава от гръмотевични бури, когато атмосферата се насища с озон. Затова очаквам, че при първите атмосферни смущения COVID-19 ще започне да намалява, смята проф. инж. Жеко Ганев, цитиран в репортаж на Нова телевизия, излъчен от територията на неговата фирма.

Самият озон не влияе директно върху коронавируса. Атомният кислород, на който се разлага обаче озонът, деактивира този вирус и то за много кратко време - обяснява професор Жеко Ганев. 

Нашият принос е в това, че ние създадохме първата система в света, която генерира хибриран озон, който се разпада на три кислородни атома, а не на обичайните една кислородна молекула и един отделен атом кислород, обясни хипотезата си проф. Ганев.

Гледайте видеото, излъчено в предаването Здравей България на сайта на Нова телевидия

 * * *

Репортаж, излъчен в централната емисия Новини на Нова на 25 март 2020 г.

Прочетете също:

Още новини