Начало Новини Актуално Нова структура ще оптимизира работата на общинската администрацията в Стара Загора (видео)

Нова структура ще оптимизира работата на общинската администрацията в Стара Загора (видео)

Актуално
Живко Тодоров

Нова структура на общинската администрация, която цели да оптимизира работата и да се повиши контрола, предлага на Общинския съвет кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Проектът предвижда от 349 души служителите да станат 331, но реалното намаляване на позициите е 78, тъй като има незаети щатни бройки и в други звена. Чувствително се редуцират дирекциите и отделите, зам.-кметовете ще бъдат 3-а, което е с едни по-малко спрямо предходния мандат.

Ще има по-малко началници в общината и повече хора, които да работят и ефективно да вършат своите дейности, каза Живко Тодоров.

Създава се отдел Информационни технологии, който ще подобри услугите по електронен път за граждани и фирми. Екоконтролът преминава към Инспектората и служителите ще работят на терен, а не в канцелариите. Всички финансови контрольори се обединяват и ще бъдат на директно подчинение на кмета.

По този начин ще имаме възможността да осъществяваме по-висок и ефективен контрол, което ще подобри качеството на услугите, които общината предлага.

Предвижда се създаването и на отдел Обществени поръчки. Той ще носи отговорността за изготвянето на процедурите. Искаме абсолютно прозрачни условия, така че да могат фирмите да се конкурират и да няма ограничаващи неща - това, което сме виждали през годините като порочни практики, коментира още кметът.
Той уточни, че новата структура не е обвързана с конкретни хора, а е подчинена на желанието за оптимизация на работа и средства.

Ще бъда въведен и дрес код. Служителите, които пряко обслужват гражданите, ще бъдат с унифицирано елегантно облекло, което ще придаде повече представителност на институцията.

 

Още новини