Начало Новини Актуално Нова сила иска санкции за Яне Янев

Нова сила иска санкции за Яне Янев

Актуално

Според общинската организация на партия "Нова сила" в Стара Загора лидерът на "Ред, законност, справедливост" (РЗС) Яне Янев трябва незабавно да представи доказателства за обвиненията в корупция, които той отправи на 5 юни т.г. към петима представители на държавната, общинската и съдебната власт в града на липите. В противен случай Янев би трябвало да понесе цялата отговорност за думите си, включително и пред органите на съда, обяви вчера местният лидер на "Нова сила" Тихомир Томов.

На 5 юни водачът на РЗС обеща "сензационни", по неговите думи, разкрития за начина, по който според него старозагорските общинска и областна администрация източвали града. Той дори си позволи да окачестви цитираните от него личности като старозагорската "Коза ностра" и "петте върха на корупционната петолъчка". От "Нова сила" бяха категорични, че е противно на всякакъв морал да се хвърлят в публичното пространство недоказани обвинения, пише вестник Старозагорски новини.
Общо е мнението на петимата старейшини от "Нова сила", че Стара Загора се нуждае от създаването на общинска фирма за автобусни превози, след като предходната беше приватизирана при управлението на д-р Желев. Според Спас Пашов по този начин ще има възможност за осигуряването на 20 нови автобуси и тролейбуси, за които ще отговаря Общината. Съветникът посочи, че това изискване е включено във вариант 2 на проекта по оперативна програма "Интегриран градски транспорт" на Евросъюза, който щял да бъде подкрепен от Общинския съвет на Стара Загора по време на юнската му сесия. От "Нова сила" съобщиха, че по тази програма Стара Загора ще получи близо 25 млн. лева, които да гарантират модерен и евтин градски транспорт през следващите години.

Още новини