Начало Новини Актуално Нова схема на измами е регистрирана във Варна

Нова схема на измами е регистрирана във Варна

Актуално

Нова схема на измами е регистрирана във Варна. Това съобщиха от Областната дирекция на МВР в града. В схемата двама непознати срещат наивник. Единият успява да убеди жертвата, че му е далечен родственик, а другият се представя за служител на национална телевизия. След това му се обяснява, че може да участва в томбола, в която печалбата стига до 100 000 лв. Условието е наивникът да познае каква сума пари му се показва.

Неговият залог за успех е пропорционален и на размера сума, която сам предостави на непознатите. По този начин във вторник около 15.00 часа на ул. Д-р Пискюлиев е бил спрян 78-годишен варненец. Един от непознатите мъже успял да го убеди, че му е “племенник”, предаде Агенция Фокус. След това бил подлъган да даде на непознатите 1200 евро и 2000 лева. Според условието на несъществуващата игра маменият трябвало да получи в двоен размер сума на тази, която има.
Възрастният мъж е дал парите и непознатите изчезнали.
От полицията посочват, че до момента няма игри, които да се разиграват на улицата и призовават всички да бъдат бдителни и да не участват в подобни мероприятия, колкото и реалистично да звучат условията.

 

Още новини