Начало Новини Актуално Нова площадка за стрийт фитнес ще бъде открита в Стара Загора

Нова площадка за стрийт фитнес ще бъде открита в Стара Загора

Актуално

нова площадка стрийт фитес Стара ЗагораКметът на община Стара Загора Живко Тодоров ще открие площадка за стрийт фитнес в парк Тракия на 13 февруари 2013 г.,от 12,00 часа. Проектът се осъществява с помощта на Обществен дарителски фонд – Стара Загора и Фондация Работилница за граждански инициативи по фонд Социални иновации с финансовата подкрепа на Фондация Америка за България.

Част от средствата за площадката бяха набрани чрез благотворително масово бягане под наслов Стара Загора, най-спортният град в България. Фитнесът на открито включва различни спортни уреди, подходящи за хора от всички възрасти, включително и за хора с увреждания. Площадката е добра алтернатива за младежите, както и за хора, за които залите по една или друга причина са недостъпни или непривлекателни, твърдят инициаторите на събитието от Спортен клуб по лека атлетика Берое.

През юли 2012 г. в Стара Загора официално бе открита най-голямата и модерна у нас и на Балканите фитнес площадка на открито, съвместна инициатива на Община Стара Загора и Мини Марица изток ЕАД. Тя е разположена на обща площ 681 кв. м в парк М.М. Кусев и е на стойност 83 000 лева.

Още новини