Начало Новини Актуално Нова дискусия за боклука на Стара Загора

Нова дискусия за боклука на Стара Загора

Актуално

Широка обществена дискусия за реализацията на инвестиционния проект за „Изграждане на Регионално съоръжение за третиране на отпадъците“ се организира утре от 9 часа в зала „П.Р. Славейков“ на Община Стара Загора. Своето участие в нея са потвърдили Малина Крумова, ръководител на Управляващия орган на Оперативна програма ”Околна среда”, и представители на Консорциум RNEP (Българо-датски консултант по техническата помощ за подготовка на проекта).

Всъщност това бе едно от исканията, които лявата коалиция в Общинския съвет постави пред управляващите още на сесията в четвъртък. Тогава, въпреки че имаше 3 гласувания, до квалифицирано мнозинство не се стигна и въпросът с изграждането на депо за твърди битови отпадъци в с. Ракитница зацикли.

Общинският председател на БСП и лидер на лявата група общински съветници доц. Бойчо Биволарски разпространи в петък до медиите 5 въпроса, чийто отговор е необходим на представителите на 119-годишната партия, за да избистрят отношението си към проектопредложението за изграждането на регионалното депо в с. Ракитница. Биволарски потвърди, че при получаването на задоволителни отговори на тези въпроси групата на 11-те леви ще гласува "за" преобразуването на 100-те декара общинска земя в землището на селото, на които ще се разположи съоръжението. На 47-ото заседание на Общинския съвет миналия четвъртък БСП, "Целокупна България" и "Нова сила" (тяхното изявление - на стр. 4) не подкрепиха процедурата.

На срещата във вторник са поканени за участие всички общински съветници от Общински съвет-Стара Загора, кметовете на 12-те общини – членове на Сдружение с неправителствена цел, председателите на общинските съвети на общини от сдружението, кметовете и кметски наместници на селата Богомилово, Еленино, Ракитница, Християново, Калояновец, представители на неправителствени организации, медии.

Информация: вестник Новината

Още новини