Начало Новини Актуално Нова детска площадка ще бъде открита в Детска градина №10 Светлина с празнично веселие

Нова детска площадка ще бъде открита в Детска градина №10 Светлина с празнично веселие

Актуално
1дг светлинаНа 20 ноември /вторник/ в 10,30 ч. в двора на Детска градина №10 Светлина с празнично веселие ще бъде открита новата детска площадка в градината. Изцяло инвестиция на детското заведение, площадката е 6-та /и последна/, защото с нея всички 6 групи ще имат своя собствена територия за игра в двора – разказва директорът на Светлина Йоанна Димитрова.
Площадката е обособена след сериозни строителни дейности. Оформена е изцяло с природни материали – двете нови съоръжения за игра са от акация, има библиотека от дъб, маси, пясъчникът е със специален вид много ситен пясък, настилката е и от трева, посипана с кори от дървета. В деня на откриването ще бъдат засадени и дръвчета – 10 ясена и 10 липи, спечелени от участието на Светлина в съвместната кампания на Daikin и ГОРАТА.БГ - Засаждаме бъдеще !
На 21 ноември /сряда/ от 17,30 ч. в Светлина ще празнува рожден ден един уникален Комитет – Баболандия навършва 1 година! В комитетът ще бъдат приети нови членове – бабите на малчугани от първа група, те ще се закълнат със специалната клетва, а после заедно всички членове ще обсъдят и приемат програма за действие през 2019 г.
Комитетът Баболандия бе учреден в Детска градина №10 Светлина на 13 октомври миналата година. В учредяването участваха над 45 любими баби на възпитаници на детската градина. След произнасянето на клетвата, бабите от комитет Баболандия минаха по червения килим и получиха своите ВИП карти, с които могат да посещават детската градина по всяко време на работния ден, да помагат на учители, деца и помощен персонал. „Баболандия“ участва в повечето прояви на възпитаниците на Светлина – от създаването си до ден днешен.

Още новини