Начало Новини Актуално Нов протест срещу цените на горивата на 28 април

Нов протест срещу цените на горивата на 28 април

Актуално

Четвъртият национален протест срещу високите цени на горивата ще се проведе на 28 април в 15 големи градове в страната, съобщи организаторът за Стара Загора Владимир Митев от Съюза на интернет любителите на автомобили. Към протестиращите тук ще се присъединят съмишленици от Казанлък, Хасково, Кърджали и Димитровград.

"Протестът отново ще бъде мирен, конкретните действия ще обсъдим днес, като станат ясни цените на горивата след изтичане на наложения от правителството мораториум, добави Владимир Митев.

- След като се вземе окончателно решение ще се подадат и уведомленията до съответните институции. Очаква се към действията да се присъединят и представители на превозвачите."
Организаторите апелират и към гражданите без автомобили да бъдат солидарни с протеста и да се включат, защото цените на горивата се отразяват върху цените на всички стоки и услуги, пише вестник Старозагорски новини.
Идеята и този път е протестът да бъде по едно и също време във всички градове. Организаторите по места имат право да решават дали ще блокират пътища или ще изразят недоволството си по друг начин.

Още новини