Начало Новини Актуално Нов пътеводител представя 23 уникални музея в България

Нов пътеводител представя 23 уникални музея в България

Актуално

Идеята за „Уникални музеи в България” се ражда, когато през юли 2009 година издателите от Бук Бутик посещават Палеонтологичния музей в Асеновград, където се съхраняват уникални за света находки. Именно там се намира скелетът на величествения Динотерий – огромно хоботно животно, с размерите на волейболно игрище, което е обитавало блатистите райони преди 8 милиона години.

неолитни жилищаЗа такива и други любопитни, но малко известни факти и изложения можете да прочетете на страниците на най-новото издание (пето) от поредицата "Пътеводител на българския пътешественик". То ще ви отведе на места, които вероятно сте пропускали при пътуванията си в страната, но със сигурност ще ви впечатлят и вдъхновят. Ще научите любопитни факти, ще видите запленяващи фотографии и ще прочетете за велики личности, славни времена и големи открития.

В книгата, издадена с помощта на „Овергаз Юг”, са представени 23 музея, които са подбрани, защото са уникални по някакъв признак – или нямат аналог в страната, региона или дори в света, или притежават експонати, които не могат да се видят никъде другаде. Читателите ще споделят чувствата, които тези места са породили в авторите – възхита, гордост, възторг и културно удовлетворение, което рядко днес може да се постигне.

Само от „Уникални музеи в България” ще научите къде можете да видите космическия апарат, оригиналния костюм и скафандъра, с които българският космонавт Георги Иванов е излетял в космоса. Ще прочетете за Музея на киселото мляко, Музея на африканското и азиатското изкуство в Трявна, Музея на солта в Поморие, Антропологичния музей, Политехническия музей и др.

Изданието е луксозно, с красиви фотографии и увлекателни текстове. Можете да го откриете в големите книжарници, бензиностанциите и търговските центрове в цялата страна, както и да го поръчате онлайн. Цената на „Уникални музеи в България” е 8 лв.

Още новини