Начало Новини Актуално Нормализира се ситуацията с електрозахранването на територията на EVN Bulgaria

Нормализира се ситуацията с електрозахранването на територията на EVN Bulgaria

Актуално

Възникналата усложнена ситуация с електрозахранването на територията на ЕВН България Електроразпределение АД вследствие на усложнената метеорологична обстановка постепенно се преодолява. В редица области и общини вече няма затруднения с електрозахранването. В резултат на влошената обстановка без електричество бяха около 130 селища на цялата територия на захранване oт EVN Bulgaria.

Благодарение на бързата намеса на екипите на EVN Bulgaria oт сътоветния КЕЦ и работата в диспечерските центрове ситуацията се нормализира в най-кратки срокове, съобщиха от пресцентъра на компанията. В резултат на бързите мерки селищата, които имаха нарушено електроснабдяване, бяха редуцирани до 18 в сутрешните часове на днешния ден, основно в Област Кърждали и отчасти в района на Смолян и близо до Бургас.
Към 11.00 ч. на 21.12.2009 г. без електрозахранване поради лоши метеорологични условия остават селата Русокастро и Желязово в Област Бургас. Също две села в Област Смолян – Мугла и Кремене - към момента все още също са без електричество. На територията на Област Кърджали към настоящия момент има 6 селища, които са с нарушено електрозахранване. Допълнителен проблем на места е труднодостъпният район и придвижването на аварийните екипи е силно затруднено.
За по-бързото справяне със ситуацията дружеството мобилизира допълнителен брой аварийни групи. Повече от 80 броя дежурни екипи работеха по нормализиране на схемата на захранване. Към момента в засегнатите райони работят около 40 групи. Аварийните екипи на EVN Bulgaria вземат всички необходими мерки, за да отстранят повредите и възможно най-бързо да нормализират електрозахранването. Екипите на дружеството са подготвени за работа при зимни условия. Налице е специализирана техника и материали – напр. щанги за сваляне на лед от проводници, снегоходки и инструменти за работа под напрежение. Работи се непрекъснато, независимо от тежките метеорологични условия с цел максимално бързо да се възстанови нормалното електрозахранване на цялата територия на дружеството.

Клиентите могат да ни сигнализират 24 часа в денонощието:
ЕVN Bulgaria Телефонен Център
Тел. за аварии 07001 0007
Тел. за информация и справки 0700 1 7777
email: info@evn.bg

Още новини